hydroponisch kweken

Hydroponisch kweken is kweken op water, zonder het gebruik van zand. Hier door is het mogelijk om in huis het hele jaar door verse groenten & kruiden te kweken.

Er zijn veel redenen waarom mensen willen beginnen met het kweken van hydroplanten, maar we zullen hier enkele van de belangrijkste en meest populaire redenen bespreken …


  • Snellere groei! Planten groeien sneller met hydrocultuur omdat het een efficiëntere manier is om ze te kweken. De meeste experts zijn het er bijvoorbeeld over eens dat planten minstens 20% sneller zullen groeien met hydrocultuur versus aarde. Dat bespaart enorm veel tijd!

  • Grotere opbrengsten! Wetenschappers hebben veel theorieën over waarom dit het geval is, maar het feit is dat experts het er ook over eens zijn dat je ten minste 20-25% meer opbrengsten kunt verwachten met hydro in vergelijking met kweken in aarde. Dat klopt echt!

  • Geen aarde! Dit kan een voordeel zijn omdat je misschien in een gebied woont waar geen goede grond is om buiten planten te kweken. Of misschien heb je geen buitenruimte omdat je in een stedelijk gebied woont. Met een hydrokweek kun je nog steeds planten kweken, zelfs als je geen aarde hebt!

  • Ruimtebesparend! Omdat je planten hun wortels niet in veel aarde hoeven uit te spreiden om de voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben (omdat ze omgeven zijn door een zuurstofrijke, voedingsrijke wateroplossing), kun je meer planten dichter bij elkaar zetten. Dit bespaart een TON aan ruimte en een van de verbazingwekkende eigenschappen van binnenteelt is het aantal planten dat in een kleine ruimte kan worden gezet en gekweekt. Nogmaals, dit is perfect voor stadsbewoners die veel planten willen kweken met weinig ruimte.

  • Water besparing! Omdat je reservoirs gebruikt die afgedekt zijn (om verdamping te voorkomen) en er geen water uit de bodem sijpelt (omdat ze verzegeld zijn) – nemen de planten precies de hoeveelheid water op die ze op elk moment nodig hebben en de rest blijft in de reservoir om later te gebruiken. Vergelijk dit met tuinieren in de grond, waar u uw planten dagelijks water moet geven en het meeste water wordt verspild. Het is gemakkelijk in te zien hoe dezelfde hoeveelheid water die wordt gebruikt om een ​​plant in aarde een dag water te geven, een plant meerdere dagen of zelfs een week per keer kan bewateren in een eenvoudig hydrocultuursysteem! Kortom, u kunt ongeveer 90% van uw water besparen door over te schakelen op hydrokweek.

  • Geen onkruid! Een van de meest vervelende, tijdrovende en frustrerende activiteiten voor veel tuinders is het schoonmaken van hun tuinen en het verwijderen van onkruid. Met het kweken van hydrocultuur is er geen onkruid om te trekken! Minder ziekten en plagen! Omdat je geen aarde gebruikt, raak je ook veel door de bodem overgedragen ziekten en plagen kwijt die normaal gesproken schade aanrichten aan je planten en tuinieren lastig kunnen maken.


Hier onder de Hydroponisch kweekbak. Meer producten & toebehoren kunt uhier vinden.

Harvy 3

Harvy 3 + LED
Harvy 6